Széchenyi Terv

AMPREA (korábban: AUREA) kiterjesztett valóság alapú térinformatikai szolgáltatás kifejlesztése és piacra vitele

Kedvezményezett neve:

Visual Cortex Korlátolt Felelősségű Társaság

Projekt címe:

Amprea (korábban: AUREA) kiterjesztett valóság alapú térinformatikai szolgáltatás kifejlesztése és piacra vitele

Szerződött támogatás összege:

27 322 500 Ft

Támogatás mértéke:

60,6%Projekt tartalmának bemutatása

Az AUREA az adatkapcsolattal ellátott, mindenki által használt mobiltelefonokat hasznosítva a kiterjesztett valóság technológiájának új alkalmazási területét hozza létre. A fejlesztés során a szakemberek olyan szoftvert hoznak létre, amivel olyan szolgáltatást tudunk nyújtani, ami még nem létezik a piacon. Eddig még ilyen jellegű kombinált szolgáltatást eredményező alkalmazást más nem alkotott meg, ami a piacon jelen lenne.

Az AUREA műszaki újdonsága, hogy a kiterjesztett valóság technológiáját hasznosítva, más módon hozzáférhetetlen, érdekes, releváns, izgalmas, látványos élményt nyújt.
Az eddigi AR próbálkozások mérsékelt sikert vagy bukást hoztak, ugyanis már meglévő tartalmat, általában szöveges információt jelenítettek meg az adott hellyel kapcsolatban, ami az újdonság varázsának elmúltával már csak egy körülményes módot nyújt pl. egy üzlet nyitvatartásának kikeresésére, amire manapság sokkal egyszerűbb módok is rendelkezésre állnak (pl. Google keresés).

A mobiltelefonok technológiai színvonala, az AR keretrendszerek fejlődése és a mobil internet penetrációja együttesen most értek el arra a színvonalra, hogy ezek ötvözésével létre lehessen hozni az AUREA projektet.

Az felhasználók által létrehozott virtuális világ a későbbiekben az okosszemüvegek térnyerésével egy konzisztens, alternatív virtuális valóságként szemlélhető, a mobiltelefon használata nélkül is.Projekt tervezett befejezési dátuma: 2019.08.20.

Projekt azonosító száma: VEKOP-2.1.7-15-2016-00315